Scroll to top

Viata de stewardesa

Daca doriti sa va aventurati in minunata lume a companiilor aeriene, sa zburati si sa calatoriti, sa aveti viata de stewardesa, trebuie sa stiti ca acest job implica foarte multe responsabilitati. Aceasta cariera este foarte distractiva si plina de satisfactii, cu conditia sa aveti calitatile si caracteristicile potrivite pentru un astfel de job. In plus, trebuie sa stiti exact ce schimbari vor avea loc in viata voastra o data ce acest vis devine realitate. Daca cunoasteti si partea mai putin placuta si totusi vreti ca viata de stewardesa sa fie viata voastra, 50% din drum este deja parcurs.

A fi sau a nu fi stewardesa?

Mai intai de toate, trebuie sa va calificati pentru job. Cerintele minime mentionate in anuntul de recrutare sunt absolut necesare pentru a putea participa la un interviu. Nicio exceptie de la vreuna dintre reguli nu este valabila.

Procesul de selectie si interviul reprezinta o zi intreaga de activitati in care trebuie sa demonstrati ca aveti calitatile unei stewardese. In etapa de role play recrutorii chiar se asteapta sa ganditi ca un insotitor de bord. Unele companii aeriene aloca 2 zile recrutarii.┬áPoate va intrebati: “Tot acest proces┬á de evaluare doar pentru a gasi pe cineva care sa ofere pasagerilor cafea sau ceai, un sandwich sau o mancare calda?” Ei bine, un insotitor de bord este mult mai mult decat un chelner. Un insotitor de bord poate fi, pe durata unui zbor, oricare dintre acestia: chelner, asistent medical, politist, pompier, controlor de multime, moasa, expert in gestionarea conflictelor, bucatar si salvator (in cazul unei evacuari).

Viata de stewardesa

Veti face din noapte zi si din zi noapte. Veti bea cafeaua si va incepeti ziua la 03.00AM. Va veti bucura de cel mai dulce somn la ora 06.00PM. Puteti dormi 24 de ore si va veti trezi la fel de obositi ca atunci cand ati mers la culcare. 

Cand prietenii se vor aranja sa mearga in club,  voi va imbracati pentru a face un zbor de 16 ore.

Veti petrece 24 de ore alaturi de oameni pe care nu i-ati mai vazut niciodata si poate nici nu-i veti mai intalni. Si totusi, pentru 24 de ore, ei sunt familia voastra, prietenii vostri. Ei sunt oamenii carora le veti impartasi anumite lucruri personale din viata voastra. Ei sunt, in caz de urgenta, singurii pe care puteti conta.

Craciunul, ziua de nastere, Revelionul devin simple zile dintr-un an pe care le veti petrece alaturi de niste necunoscuti.

Numele zilelor saptamanii vor deveni niste necunoscute la fel ca ecuatiile de la matematica din scoala generala. Nu veti sti in ce data sunteti daca aveti zi libera. Dar veti sti exact datele tuturor zborurilor din luna respectiva.

Puteti avea prieteni in toate colturile lumii, dar la fel de bine puteti fi singuratici. De ce? Pentru ca pur si simplu nu sunteti in stare sa va faceti niciun prieten si zilele libere le petreceti dormind.

In concluzie

Daca inca viata de stewardesa este viata pe care v-o doriti, va felicit. Sunteti niste invingatori si meritati sa va bucurati de toate privilegiile oferite de aceasta meserie: sederi in hoteluri de 4-5*, calatorii gratuite in toata lumea, interactiuni cu oameni din toate colturile planetei si toate categoriile sociale, bilete de avion cu mari discount-uri pentru voi, familie si prieteni, card de discount-uri in restarante, cafenele, magazine etc si multe alte beneficii.

Acesta este tot pachetul meseriei de stewardesa. Sper ca acum aveti o imagine corecta asupra acestei meserii. Un job care, dorit de foarte multi, nu este totusi pentru toata lumea.

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa. Cursul, cu o durata de 9 ore, este structurat in asa fel incat sa te familiarizeze cu intregul proces de recrutare a insotitorilor de bord si meseria de stewardesa. 

Daca doresti o pregatire numai pentru tine, alege Cursul de pregatire privat Interviul pentru stewardesa. Cursul dureaza 3 ore si are loc online sau fata in fata, ora si data fiind alese de comun acord.

Participa la workshop-ul Secretele meseriei de stewardesa pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne pe office@flightattendant.eu sau pe pagina de Facebook.

Related posts