Scroll to top

Training-ul pentru stewardese

Training-ul pentru stewardese

Ai primit mult așteptatul e-mail care te anunta ca ai fost selectata pentru a deveni insotitoare de bord. In cateva zile vei incepe training-ul pentru stewardese. Esti nerabdatoare si nu ai emotii pentru ca, de- a lungul vietii, ai trecut prin alte training-uri si studii. Experienta unui training este un atu, dar training-ul pentru stewardese este foarte dificil. Uneori, sunt persoane care nu reusesc sa-l treaca cu succes.

Training-ul pentru stewardese are urmatoarele caracteristici:

– dureaza intre 4-9 saptamani, in functie de tipurile de avioane, rute ╚Öi service ul companiei aeriene.

– dupa fiecare etapa, vei sustine un examen unde trebuie sa ai minimum 80% de raspunsuri corecte.

– cursul va tine 5 zile/saptamana.

– programul este de 9 ore/zilnic, cu 1-2 pauze mici si una mai mare pentru masa de pranz.

– incepe la ora 08.00AM.

– este in limba engleza

– de multe ori, vei avea teme de efectuat de pe o zi pe alta. Astfel ca nu vei avea prea multe ore de somn in timpul saptamanii.

– anumite companii aeriene impun celor din training sa nu paraseasca locuinta dupa ora 23.00; de exemplu, Qatar, Etihad.

– daca nu treci un examen din prima, ti se mai acorda o sansa.

Training-ul pentru stewardese contine urmatoarele etape:

1. Familiarization period – intre 2-5 zile. Se fac prezentari ale companiei, ale jobului, ale cladirii unde are loc training-ul. Faci vaccinurile si probele pentru uniforma. Diferite persoane din management sunt invitate pentru a tine discursuri.

2. Safety and Emergency Procedures– inveti despre echipamentele de siguranta din fiecare avion si cum pot fi folosite. Afli care sunt procedurile folosite in cazurile de urgenta care pot aparea pe zboruri- decompresie, atentat terorist, foc etc. Ti se explica cum se actioneaza in timpul unei evacuari, in diferite circumstante- pe apa, in aeroport. Inve╚Ťi cum sa deschizi/inchizi usile in conditii normale si de urgenta. (Fiecare companie acorda un numar relativ mare de ore pentru practica acestor actiuni).

3.┬áFirst aid– care sunt medicamentele si aparatele medicale existente la bord. Afli cum acorzi primul ajutor intr-o serie de conditii medicale- atac cerebral, lesin, insolatie, atac cardiovascular, criza de epilepsie, astm etc. Acumulezi cunostinte in ceea ce priveste modul in care contactezi echipa medicala de la sol┬ácand un pasager este bolnav. Descoperi┬ácum actionezi in cazul unui deces si cum contribui la nasterea unui copil.

4. Crew Resource Management– inveti cum sa comunici eficient cu colegii, superiorii, capitanii, angajatii de la sol pe timpul zborurilor.

5. Service Training- cum sa servesti mancarea si bautura, in functie de durata zborurilor si destinatie. Inveti cum sa prepari cocktails┬ási┬ácum sa vinzi duty free. Ti se explica cum sa te compor╚Ťi in relatia cu clientii ╚Öi cum sa schimbi un client nemultumit intr-unul multumit.

 

Asadar, training-ul trebuie sa fie tratat cu maxima seriozitate. Va trebui sa asculti cu atentie toate explicatiile trainer-ului, sa te concentrezi in probele practice. Intreaga performanta pe durata training-ului este mentionata în dosarul tau, influentandu-ti astfel evolutia in cadrul companiei. 

 

Daca doresti sa ai un CV perfect, care sa corespunda cerintelor companiilor aeriene, apeleaza la serviciul nostru CV-ul de nota 10. In 48 de ore, vei avea un CV bine realizat care sa atraga atentia recrutorilor.

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa. Cursul, cu o durata de 9 ore, este structurat in asa fel incat sa te familiarizeze cu intregul proces de recrutare a insotitorilor de bord si meseria de stewardesa. 

Daca doresti o pregatire numai pentru tine, alege Cursul de pregatire privat Interviul pentru stewardesa. Cursul dureaza 3 ore si are loc online sau fata in fata, ora si data fiind alese de comun acord.

Participa la workshop-ul Secretele meseriei de stewardesa pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne pe office@flightattendant.eu sau pe pagina de Facebook.

Related posts