Scroll to top

Stewardesa la Etihad Airways

etihad uniform

Am avut interviul pentru stewardesa la Etihad Airways in noiembrie 2011, in Abu Dhabi. La acea vreme locuiam deja in Dubai. 4 luni mai tarziu am inceput training-ul.

Pana sa aplic pentru Etihad am avut ocazia sa cunosc persoane care lucrau deja acolo, dar si altele care erau angajate la alte companii din zona. Interviul pentru Etihad a fost primul interviu pentru jobul de stewardesa. Etihad a fost singura companie din Orientul Mijlociu pentru care mi- am dorit sa lucrez.

Iata mai jos motivele datorita carora am ales sa fiu stewardesa la Etihad:

 1. La acea vreme Etihad Airways era intr-o continua dezvoltare. Promovarea insotitorilor de bord se facea pe baza unui dosar in care erau intrunite anumite conditii, nu pe baza de senioritate. Era, deci, locul unde aveam sansa de a avansa in cariera ca rezultat al muncii mele. Ceea ce s-a si intamplat, devenind sef de cabina dupa mai putin de 2 ani si jumatate.
 2. Etihad ofera cazare insotitorilor de bord, ca si alte cateva companii in zona. Compania avea multe cladiri in oras si alocarea noastra se facea automat din sistem. Aveam, deci, sanse sa locuiesc in oras. Ceea ce s-a si intamplat. Nu era cladirea cu cele mai multe facilitati, dar locatia mi-a placut.
 3. In cazul in care doreai sa-ti schimbi locuinta, cererile erau aprobate in cateva zile. Acest aspect este foarte important in situatia in care fie nu-ti place locatia, fie nu ai o relatie buna cu colega/ colegul de apartament.
 4. In Etihad nu exista o anumita ora la care stewardesele erau nevoite sa fie in locuinta lor in zilele libere sau in cele in care aveau zbor. Da, da, sa stiti ca sunt companii care le impun angajatilor sa fie acasa la o anumita ora, indiferent daca este ziua lor libera sau nu. Eram stapana pe timpul meu liber si pe cel din layovere, fapt extrem de important pentru mine.
 5. Aveam alocat un Performance Manager pe care il puteam contacta pentru orice nevoie si care contacta stewardesa/ steward-ul in cazul aparitiei unei probleme. Orice intalnire era sub forma unei discutii deschise si amiabile, nu de genul angajat/sef.
 6. Pe durata zborului, in limita timpului disponibil, compania incuraja discutiile dintre cabin crew si pasageri, acordarea unei atentii sporite persoanelor in vasta sau copiilor, politica fiind de a face pasagerii sa se simta ca acasa la bordul avioanelor companiei. Fiind o persoana care iubeste oamenii, foarte deschisa si dornica de a descoperi obiceiuri si culturi noi, am fost incantata in toti acesti ani de posibilitatea de a afla, pe timpul zborurilor, atat de multe lucruri de la persoane din toate colturile lumii, din toate clasele sociale si cu perspective diferite asupra vietii.
 7. Am avut posibilitatea de a zbura pe toate aeronavele companiei, trainingul initial fiind acelasi pentru toata lumea. Ulterior, o data cu achizitionarea unor aeronavae noi, am facut trainingul aferent acestora. In cazul altor companii aeriene, in functie de marimea si politica interna, poti avea training pentru numai un tip de avion, fiind limitat si numarul destinatiilor in care poti ajunge.
 8. Compania oferea sansa de a participia la diferite training-uri, care contribuiau atat la dezvoltarea personala cat si profesionala a fiecaruia dintre noi.
 9. In cazul oricarui incident intre o insotitoare/un insotitor de bord si un pasager, compania investiga foarte bine ce s-a intamplat. Stewardesa nu avea de suferit doar pe principiul “clientul are intotdeauna dreptate” daca intr-adevar tratase situatia respectiva cu profesionalism.
 10. In cazul in care aveai orice fel de problema, erai ascultat si ajutat in rezolvarea acesteia.

Atat pe parcursul celor 6 ani de cariera, cat si dupa incheierea activitatii de stewardesa, am certitudinea ca  Etihad Airways este una dintre cele mai bune companii aeriene in cadrul careia poti lucra.

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa.

Acum poti beneficia si de un curs 1 la 1, online sau fata in fata, zilnic, la cerere.

Participa la workshop-ul nostru pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne pe site sau pe pagina de Facebook.

Related posts

3 comments

 1. […] sa stiti de ce am ales eu sa zbor pentru Etihad Airways, va invit sa descoperiti articolul meu 10 motive pentru care am ales sa fiu insotitoare de bord la Etihad […]

 2. […] sa stiti de ce am ales eu sa zbor pentru Etihad Airways, va invit sa descoperiti articolul meu 10 motive pentru care am ales sa fiu insotitoare de bord la Etihad […]

 3. […] sa stiti de ce am ales eu sa zbor pentru Etihad Airways, va invit sa descoperiti articolul meu 10 motive pentru care am ales sa fiu insotitoare de bord la Etihad […]