Scroll to top

Semnificatia unor semnale luminoase din avion

butoanele iluminate din avion

Cu siguranta au fost multe “luminite” pe care le-ai observat in avion pe timpul zborurilor tale si poate te-ai intrebat de reprezinta. Astazi iti voi vorbi despre cateva dintre semnale luminoase din avion.

  • Semnul de toaleta iluminat verde inseamna ca aceasta este vacanta.
  • Semnul de toaleta iluminat rosu inseamna ca aceasta este ocupata. Rareori, daca sistemul de inchidere al usii nu este perfect, semnul poate fi verde, dar de fapt toaleta este ocupata.
  • Un buton iluminat galben deasupra scaunului unui pasager inseamna ca acesta a apasat butonul respectiv pentru chemarea insotitorului de bord.
  • Pe culoarul dintre scaune, in dreptul usilor, in tavan, exista un obiect care pare ca are 3 butoane. Iluminate, in functie de culoare, acestea reprezinta:
  1. Galben- un pasager a apasat butonul pentru chemarea unui flight attendant din toaleta (da, exista un buton si acolo care ar trebui folosit in cazul in care pasagerul aflat in interior nu se simte bine)
  2. Albastru- un pasager a apasat butonul pentru chemarea unui cabin crew de la scaunul sau
  3. Verde- are loc o discutie la interfon intre membrii echipajului

Fiecare dintre aceste luminite este insotita de un semnal sonor, repetitiv sau nu.

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa.

Acum poti beneficia si de un curs 1 la 1, online sau fata in fata, zilnic, la cerere.

Participa la workshop-ul nostru pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne pe site sau pe pagina de Facebook.

Related posts