Scroll to top

Open Day/Assessment Day

Open Day vs. Assessment Day

In aceasta perioada au loc foarte multe interviuri pentru insotitori de bord la noi in tara. Emirates, Etihad, Qatar, Wizz Air, Ryanair, Jazeera, Gulf Air organizeaza interviuri in diferite orase ale tarii. Toate anunturile de recrutare contin cuvintele Open Day/Assessment Day. Ce inseamna acestea si care sunt caracteristile comune?

Assessment Day

 • acest tip de eveniment este metoda de angajare preferata de majoritatea companiilor aeriene.
 • pentru a participa la un Assessment Day trebuie sa aplicati pe site-ul companiei aeriene/al agentiei de recrutare. Daca profilul vostru- bazat pe CV, pozele si scrisoare de intentie atasate- se potrivesc cu profilul candidatului cautat, veti primi invitatia la interviu.
 • in invitatia primita, compania va informeaza care sunt documentele cu care sa va prezentati la interviu.
 • Assessment Day incepe la ora 08.00 AM sau 09.00 AM si se termina dupa ora 16.00.
 • ziua incepe cu prezentarea personala si, eventual, o scurta prezentare a companiei.
 • participarea la Assessment Day inseamna ca CV-ul vostru a indeplinit conditiile minime pentru job. Nivelul vostru de incredere poate fi ridicat. In timpul interviului trebuie doar sa demonstrati ca detineti calitatile unui insotitor de bord.

Open Day:

 • eveniment de recrutare preferat in general de companiile care recruteaza un numar mai multe persoane.
 • puteti participa la Open Day fara invitatie prealabila din partea companiei. Uneori compania aeriana recomanda inregistrarea pe site inainte de eveniment.┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á ┬á
 • incepe la ora 08.00 AM sau 09.00 AM si se termina pana la ora 18.00. Deseori numarul candidatilor este foarte mare, astfel ca interviul se poate termina dupa aceasta ora.
 • trebuie sa va prezentati cu CV-ul in limba engleza, o fotografie tip pasaport si o fotografie full body. Qatar Airways, de exemplu, cere si o copie dupa din pasaport.
 • ziua incepe cu predarea documentelor. Anumitor persoane li se poate refuza participarea la etapele ulterioare ale interviului intrucat CV-ul si/sau pozele nu corespund cerintelor companiei respective.

Indiferent de tipul de eveniment la care participati, exista cateva caracteristici comune:

 • veti avea parte de o zi plina in care trebuie sa demonstrati ca personalitatea voastra este cea a stewardesei companiei respective.
 • interviul va avea intre 3-5 etape, fiecare fiind elimanatorie.
 • daca sunteti printre finalisti, anumite companii aeriene va solicita sa mai efectuati cateva teste online, in aproximativ 24 de ore de la data incheierii interviului. Si sa sustineti interviul final tot online. Ca Emirates, de exemplu.
 • in cazul in care nu treceti cu succes interviul, va trebui sa asteptati 3/6 luni pana la o noua aplicare.
 • daca sunteti printre finalisti, veti primi rezultatul final intr-o perioada de 3-4 zile pana la 2 saptamani.

 

Daca doresti sa ai un CV perfect, care sa corespunda cerintelor companiilor aeriene, apeleaza la serviciul nostru CV-ul de nota 10. In 48 de ore, vei avea un CV bine realizat care sa atraga atentia recrutorilor.

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa. Cursul, cu o durata de 9 ore, este structurat in asa fel incat sa te familiarizeze cu intregul proces de recrutare a insotitorilor de bord si meseria de stewardesa. 

Daca doresti o pregatire numai pentru tine, alege Cursul de pregatire privat Interviul pentru stewardesa. Cursul dureaza 3 ore si are loc online sau fata in fata, ora si data fiind alese de comun acord.

Participa la workshop-ul Secretele meseriei de stewardesa pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne pe office@flightattendant.eu sau pe pagina de Facebook.

Related posts

1 comment

 1. […] cerintelor companiilor aeriene va atrage eliminarea ta din primele minute ale interviului Open day si neinvitarea pentru a sus╚Ťine un Assessment […]