Scroll to top

Observatiile stewardeselor in timpul imbarcarii

 observatile stewardeselorInsotitorii de bord te intampina zambind la intrarea in avion. In general, iti cer cartea de imbarcare si iti arata directia catre locul tau. In timpul acestei interactiuni de 2-3 secunde, ei reusesc sa-ti faca rapid si o ā€œscanareā€.Ā Ā Observatiile stewardeselor in timpul imbarcarii sunt extrem de importante deoarece pot influenta siguranta zborului. Vigilenta acestora in timpul imbarcarii este la cote maxime. Orice pasager care poate reprezenta o problema pe zbor va fi dat jos din avion, decizia finala apartinandu-i capitanului.

Insotitorii de bord trebuie sa observe daca pasagerul a consumat alcool inainte de zbor. Daca da, se incearca identificarea nivelului starii de ebrietate in care acesta se afla. Daca nu poate merge drept, nu vorbeste coerent, este agresiv, nu va fi lasat pe acel zbor. Bineinteles ca nici oamenii drogati nu sunt lasati pe zbor.

Daca o persoana mentioneaza cuvintele ā€œbombaā€ sau ā€œteroristā€, insotitorii de bord sunt obligati sa informeze capitanul. Totodata vor avea o discutie detaliata cu acel pasager.

Este recomandat ca stewardesele sa-si aleaga 2-3 persoane la care pot apela in caz de urgenta. Acestea pot fi persoane cu o constitutie mai atletica, fosti sau prezenti membri ai echipajului, ingineri angajati in compania respectiva, personal medical. De exemplu, in cazul unei aterizari de urgenta, orice insotitor de bord trebuie sa aiba o persoana care sa fie initiata in deschiderea usii in cazul in care respectivul flight attendant nu mai poate efectua aceasta operatiune (daca lesina sau daca se accidenteaza).

Daca au vreun coleg care zboara ca pasager in ziua respectiva, anumiti insotitori de bord vor incerca sa-i acorde acestuia mai multa atentie sau sa-i ofere ceva extra pe acel zbor. Este intotdeauna placut sa ai colegi care te surprind cu un gest oricat de mic, mai ales cand nu te astepti.

Ce alte observatii mai fac stewardesele la momentul imbarcarii?

De asemenea, dimensiunea bagajului de mana este monitorizata. Daca nu mai este loc suficient pentru depozitatea acestuia in compartimentele aferente sau dimensiunile acestuia sunt prea mari, nu vei fi lasat sa iei bagajul in cabina. Uneori, pasagerii vin in avion cu obiecte care nu sunt permise, fiecare companie avand o lista a acestora. In aceasta situatie, acel obiect va fi trimis la cala.

Totodata, insotitorii de bord trebuie sa observe daca esti sau nu apt de zbor din punct de vedere medical. Daca ai o tuse contagioasa, boli ca rujeola sau pojar sau arati/nu te simti bine, stewardesele vor lua legatura cu echipa medicala. Aceasta va decide daca poti sau nu zbura. In plus, daca esti accidentat, trebuie sa verifice daca te poti descurca singur sau ai nevoie de ajutor in caz de evacuare.

Daca se imbarca o pasagera insarcinata, stewardesele vor verifica adeverinta medicala care atesta ca aceasta poate zbura. In general, adeverinta nu este obligatorie in primele saptamani de sarcina. Dupa un anumite numar de saptamani, unei femei insarcinate nu i se va mai da voie sa zboare. (Fiecare companie aeriana are propriile cerinte in aceasta privinta).

Un alt aspect de luat in considerare este ca anumite categorii de persoane sa nu aiba locuri la iesirea de urgenta. Daca, de exemplu, se imbarca o persoana obeza, stewardesa se va uita cu atentie la numarul locului acesteia, intrucat o asemenea persoana nu poate ocupa un loc la iesirea de urgenta.

Asadar, in timpul imbarcarii, in spatele zambetului oricarui insotitor de bord, se ascunde si o analiza amanuntita a fiecarui pasager.

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa. Cursul, cu o durata de 9 ore, este structurat in asa fel incat sa te familiarizeze cu intregul proces de recrutare a insotitorilor de bord si meseria de stewardesa.Ā 

Daca doresti o pregatire numai pentru tine, alegeĀ Cursul de pregatire privatĀ Interviul pentru stewardesa. Cursul dureazaĀ 3 ore si are loc online sau fata in fata, ora si data fiind alese de comun acord.

Participa laĀ workshop-ulĀ Secretele meseriei de stewardesa pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne peĀ office@flightattendant.eu sau pe pagina deĀ Facebook.

Related posts