Scroll to top

Nemultumirile “din culise” ale unui insotitor de bord

stewardesa nemultumita

Consider ca fiecare om are liberul arbitru in orice alegere a sa, de la cum se imbraca si ce mananca pana la alegerea carierei si a drumului in viata. Cand iubesti ceea ce faci si ai o atitudine pozitiva asupra vietii si a oamenilor, vezi mai mult partea plina a paharului.

Fiecare job vine la pachet cu avantaje si dezavantaje. In opinia mea a fi insotitor de bord este mai mult decat un job, este un stil de viata care pune stapanire pe tine si-ti aduce foarte multe avantaje daca esti o fire deschisa si iei fiecare zbor ca atare. Dar, ca in oricare job, si stewardesele se plang din cauza anumitor lucruri. Si nu, nu ma refer acum la chestii de genul jet lag, adaptarea intr-o alta cultura/ tara sau pasagerii dificili- la care probabil va ganditi unii dintre voi si fara a citi articolul meu. Vorbesc despre nemultumirile “din culise” ale unui insotitor de bord- cele exprimate atunci cand cabin crew stau de vorba fie unii cu altii, fie cu prietenii.

 

Prea multe zboruri

Exista foarte multe reglementari vizavi de numarul de ore de zbor pe care un insotitor de bord le poate avea intr-o anumita perioada de timp. Companiile aeriene primesc amenzi foarte mari daca le incalca. Cu toate acestea, se intampla ca anumiti flight attendants sa zboare mai mult- fara a depasi insa limita- decat altii asa ca apar aceste mici nemultumiri.

Relatia dificila cu colega de apartament

In majoritatea companiilor aeriene care asigura cazarea, cu exceptia cabin manager-ului (care poate locui singur), ceilalti insotitori de bord locuiesc in apartamente de 2 sau 3 camere. In alte tari unde se relocheaza, insotitorii de bord aleg sa-si imparta chiria unui apartament cu alta/alte persoane. Asadar pot aparea conflicte cu colegii de apartament. Si nu intamplator am scris “colega” in subtitlu: nu am intalnit male cabin crew care sa “se planga” de colegii lui.

Nu au primit perioada de concediu solicitata.

Nu au primit zilele libere sau zborurile cerute. 

Prea multe zboruri intr-o anumita destinatie

Daca un flight attendant are mai mult de 3-4 zboruri in aceeasi destinatie intr-o anumita luna, poate vei afla. Dar daca aceasta destinatie nu-i place, cu siguranta toti colegii vor afla acest lucru pe zborul respectiv. Si toti prietenii vor sti programul “neplacut” al acestuia in luna respectiva.

Zborul cu colegi cu care au avut un conflict

Sansele de a zbura de 2 ori cu aceasi persoana sunt destul de mici in cadrul unei companii aeriene gen Etihad, Lufthansa sau Qatar. Iar atunci cand se intampla sa zboare din nou cu o persoana cu care anterior a avut un conflict, acel/ acea flight attendant “se va plange” colegilor sau prietenilor.

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa.

Acum poti beneficia si de un curs 1 la 1, online sau fata in fata, zilnic, la cerere.

Participa la workshop-ul nostru pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne pe site sau pe pagina de Facebook.

Related posts