Scroll to top

Mituri despre meseria de stewardesa

mituri despre stewardeseDe-a lungul timpului, foarte multe persoane mi-au spus ca vor sa aplice pentru jobul de insotitor de bord dar aveau diferite retineri. Poate unele dintre ele vi se par cunoscute si voua, in timp ce pe altele le aflati pentru prima data. Indiferent daca retinerile sau motivele de ingrijorare pe care le aveti se regasesc mentionate mai jos sau nu, uitati de ele si urmati-va visul. Aveti incredere in voi si in visul vostru, urmati sfaturile oamenilor cu experienta in domeniu si veti reusi. Cele mai intalnite mituri despre stewardese sunt:

1. Varsta

Anunturile de recrutare ale companiilor din Europa au varsta minima de 18 ani, in timp ce anunturile companiilor din Orient au varsta de 21 de ani. Nu se mentioneaza nicio varsta maxima, importante fiind calitatile tale care corespund profilul unui flight attendant perfect si modul in care te prezinti la interviu.

2. Inaltimea si greutatea

Regulile difera de la o companie la alta. La Etihad Airways, de exemplu, singura conditie este sa poti ajunge pe varfuri, cu bratul intins, 210 cm. In ceea ce priveste greutatea, companiile folosesc indicele masei corporale- BMI- pentru a verifica proportia normala intre greutate si inaltime. Atat timp cat te incadrezi in limitele standard, este in regula. Aceasta verificare nu are loc in ziua interviului, atunci tinandu-se cont numai sa ai o greutate proportionala cu inaltimea la o simpla privire.

3. Aspectul fizic

Nu trebuie sa fii fotomodel, ci doar sa ai un aspect fizic placut: un zambet placut, sa nu ai tatuaje sau cicatrici vizibile, fata cu acnee sau alte probleme de acest fel, care nu pot fi ascunse cu machiaj.

4. Tara in care traiesti

Atat timp cat ai un pasaport valabil si nicio interdictie de a intra intr-o anumita tara, ai sanse sa fii angajat. Chiar daca nu au loc recrutari in tara ta, poti participa in cel mai apropiat oras.

5. Probleme medicale

Este evident un job foarte solicitant din punct de vedere fizic, de aceea orice problema care ar afecta performanta pe zbor te poate impiedica in atingerea visului. Pe de alta parte, ti se vor face o serie de vaccinuri se vor face o data ce incepi training-ul.

8. Gradul de cunoastere a limbii engleze/a mai multor limbi straine

Companiile cer, in general, cunoasterea limbii engleze la un nivel avansat. Din ceea ce am observat la Etihad, dar si la celelate companii aeriene cu care am zburat ca pasager, cunoasterea limbii engleze la nivel intermediar este suficent. In Orient, daca vorbesti alte limbi, este un surplus pentru tine in primul rand, dar nu o conditie a companiei.

9. Experienta anterioara

In timp ce unele companii pot cere 1 an de experienta in customer service, altele nu au asemenea criterii de selectie. Daca ai experienta profesionala, agentii de recrutare iti vor cere example care sa-ti reflecte calitatile din interactiunea cu clientii sau colegii. Daca nu ai avut niciun job, vei fi intrebat despre relatii cu colegii si profesorii.

10. Studii in domeniu

Companiile din Orient si anumite companii europene, Wizz Air de exemplu, asigura trainingul dupa acceptarea la interviu. Anumite companii europene solicita viitorilor insotitori de bord fie sa aiba un certificat la momentul participarii la interviu- Blue Air de exemplu- fie sa-l obtina ulterior, pe cheltuiala personala, un exemplu fiind Ryanair.

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa.

Acum poti beneficia si de un curs 1 la 1, online sau fata in fata, zilnic, la cerere.

Participa la workshop-ul nostru pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne pe site sau pe pagina de Facebook.

Related posts