Scroll to top

Atractii turistice din Abu Dhabi- partea a-IV-a

ABU DHABI UAE

Cu acest articol inchei prezentarea locurilor/ experientelor mai putin cunoscute din Abu Dhabi. Tinand cont ca Emiratele sunt intr-o continua dezvoltare, multe proiecte fiind deja in derulare/ finalizare cand am plecat (aprilie 2018), abia astept urmatoarea vacanta in zona.

Astazi va povestesc despre cateva locuri foarte dragi mie de vizitat in Abu Dhabi:

Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix

Formula 1 a avut loc pentru prima oara in Abu Dhabi in 2007, evenimentul fiind gratuit. In 2016 Etihad Airways a negociat un acord de trei ani pentru a deveni sponsori ai Marelui Premiu. Cursa are loc pe circuitul Yas Marina, in luna noiembrie, durata fiind de 3 zile.

Nu am participat la nicio cursa in toti acesti ani pentru ca…nu sunt pasionata de masini. (da, stiu, caracteristic majoritatii femeilor). Am fost, insa, la diferite petreceri care au avut loc in oras, pe Yas Island sau chiar pe Yas Marina in acele zile. Acest eveniment aduce in Abu Dhabi si mai multi oameni din toate colturile lumii, cuvantul de ordine fiind, in acea perioada, distractia.  

yas hotel                    Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix

 

Qasr Al Hosn Festival

Qasr al-Hosn, Vechiul Fort, a fost construit in 1761 pentru a apara singura fanta de apa dulce din insula Abu Dhabi. Turnul a fost ulterior extins intr-un mic fort in 1793 si a devenit resedinta permanenta a seicului conducător. Ulterior a fost sediul guvernului, consiliu consultativ si arhiva nationala. Transformat intr-un muzeu în 2018, Qasr Al Hosn este un monument national care prezinta dezvoltarea Abu Dhabi dintr-o asezare bazata pe pescuit si perle in secolul al XVIII-lea intr-o metropola. Muzeul prezinta exponate de artefacte, materiale de arhiva si arme.

Festivalul Qasr al-Hosn este un eveniment cultural anual organizat pe baza fortului, in luna februarie. Fortul este deschis publicului in timpul festivalului, incluzand cateva zone restrictionate. Muzica live, spectacolele de dans, bucataria traditionala, tradiile beduinilor prezintă mostenirea culturală a Emiratelor. Evenimentul atrage an de an din ce in ce mai multi vizitatori.

Qasr Al Hosn Festival   Qasr Al Hosn Festival abu dhabi   Qasr Al Hosn Festival uae

 

Saadiyat Island (Insula Fericirii)

Exista mai multe frumoase insule foarte aproape de Abu Dhabi unde puteti petrece de la cateva ore pana la un sejur de cateva nopti. Cea pe care eu o consider deosebita este Saadiyat Island. Situata la doar 7 minute de centrul Abu Dhabi, la 20 de minute de aeroportul international Abu Dhabi, la 45 de min de Dubai, insula de 27 kilometri patrati trece printr-o transformare remarcabila devenind un centru de agrement, rezidential, de afaceri si cultural. 

Dar de ce este aceasta insula deosebita?

  • Saadiyat Cultural District gazduieste Muzeul Național Zayed, Luvru Abu Dhabi si Guggenheim Abu Dhabi
  • Manarat Al Saadiyat este un centru cultural unde au loc in permanenta workshop-uri, expozitii, piese de teatru si alte evenimente de acest gen
  • aici se afla una dintre cele mai bune universitati din Emirate- New York University Abu Dhabi
  • aici s-a construit una dintre cele exclusiviste zone rezidentiale din Emirate
  • unul dintre superbele resort-uri din Emirate, St. Regis, isi asteapta oaspetii pe aceasta insula
  • exclusivistul Saadiyat Beach Club este un loc minunat de petrecere a timpului liber, fie la piscina, in sala de antrenament cu programe de fitness si wellness, la restaurant sau la o petrecere la barul de langa piscina.
  • plaja publica este un loc minunat pentru a va bucura de apele turcoaz, calde din Abu Dhabi si nisipul alb, fin. Plaja este amenajata, oferind tot confortul unei zile perfecte
  • oaspetii cei mai faimosi si vechi ai insulei Saadiyat din Abu Dhab sunt  testoasele de mare Hawksbill. Acestea se afla pe lista de protejare a International Union for Conservation of Nature, intrucat numarul acestora a scazut cu peste 80% in intreaga lume in ultimele trei generatii din cauza distrugerii habitatelor si a braconajului. Din 2010, aproximativ 650 de oua au eclozat cu succes pe Saadiyat.

Saadiyat Island   Saadiyat Island abu dhabi  monte carlo beach club

 

Louvre Abu Dhabi

Construit pe Insula Saadiyat, in Districtul Cultural, Louvre Abu Dhabi isi propune sa completeze celelalte muzee din Emirate si sa contribuie la transformarea scenei culturale și artistice in Orientul Mijlociu. Muzeul, deschis in noiembrie 2017, are o suprafata de 64000 m², 6000 m² fiind rezervati expozitiei permanente si  2000 m² celor temporare. Cladirea muzeului, cu o cupola cu diametrul de 180 de metri, a devenit, inca de la lansarea proiectului, una dintre cladirile emblematice din Abu Dhabi.

Louvre Abu Dhabi   Louvre Abu Dhabi- uae      inside Louvre Abu Dhabi

 

“Don’t tell me how educated you are, tell me how much you travelled”. The Prophet Mohamed

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa.

Acum poti beneficia si de un curs 1 la 1, online sau fata in fata, zilnic, la cerere.

Participa la workshop-ul nostru pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne pe site sau pe pagina de Facebook.

Related posts