Scroll to top

Actiunile deranjante ale pasagerilor

insotitoare de bord in avion

Dupa parerea mea, un job care presupune interactiunea continua cu  oamenii este deopotriva extrem de placut, dar si foarte dificil. In ceea ce priveste comportamentul pasagerilor pe zbor,  sunt cateva aspecte care pot perturba buna desfasurare a zborului. Lista poate fi mai lunga, dar le-am amintit numai pe cele mai comune dintre acestea.

Nu sunt responsabili pentru bagajul de mana

Companiile low cost sunt foarte stricte in privinta bagajului de mana, celelalte nu atat de mult. De aceea, unii pasageri au bagaj de mana de peste 10 kg pe care abia il pot cara. O data ajunsi la locul lor din avion au pretentia  ca insotitorul de bord sa fie cel care le aranjeaza bagajul in compartimentul destinat bagajelor de mana.

Incearca sa se strecoare in business class

Atunci cand calatoresc in clasa economy, unii pasageri incearca prin diferite metode sa ajunga in business class: fie se aseaza acolo din timpul imbarcarii, fie merg in business class in timpul zborului, fie se plang de diferite lucruri in speranta ca vor fi mutati in cabina superioara.

Doresc sa foloseasca toaleta in timpul aterizarii

Aterizarea este un moment cand miscarea avionului este oarecum instabila, semnul de cuplare a centurii de siguranta este aprins, iar insotitorii de bord trebuie sa pregateasca intreaga cabina pentru aterizare. In mod cert, nu este un moment bun de a merge la toaleta.

Apasa butonul pentru chemarea unei stewardese- call button– de mai multe ori

O data apasat acel buton, insotitorii de bord  aud, vad si vor veni cu siguranta la tine. Acorda-le cateva minute pentru ca pot fi foarte ocupati in acel moment.

Fac comentarii negative despre mancare/ bautura

Mancarea din avion nu este neaparat cea mai buna pe care o poti servi, dar insotitorii de bord nu au nicio vina si nici nu o pot inlocui cu altceva. Sa nu uitam ca esti totusi intr-un avion.

Vorbesc cu castile pe urechi

Vorbind cu castile pe urechi, ai tonul mai ridicat. Este deranjant si pentru acea stewardesa care ti se adreseaza si pentru ceilalti pasageri.

Nu raspund la salut

Cand intri in avion sau cand pleci, esti salutat. Este un gest simplu, frumos si gratuit sa raspunzi.

Returneaza gunoiul in timpul servirii mesei

Orice fel de gunoi ai avea, cand insotitorii de bord servesc mancarea sau vand duty free nu-l oferi; nu exista loc pentru acesta in cartul pe care il au. In plus nu este igienic sa amestece gunoiul cu mancarea ramasa.

Returneaza mai multe tavi de mancare o data

Sunt companii care folosesc tavi cu caserole mici pentru servirea mesei principale. Uneori, pasagerii fie pun caserolele unele peste altele pe aceeasi tava, fie le aduna de la intreaga familie avand o singura tava cu 9 caserole, in loc de 3 tavi cu 3 caserole. Rezultatul: insotitorul de bord trebuie sa le aranjeze asa cum le-a distribuit pentru ca nu au loc in cart, pierzand timp si facand o efort in plus. Daca ai fi singurul care procedeaza asa, poate nu ar conta. Dar nu esti. 

Intreaba locatia avionului in timpul zborului

Insotitorii de bord pot sti itinerariul, dar nu vor sti niciodata unde exact se afla avionul la un anumit moment. Pot afla locatia verificand harta sistemului interactiv al scaunelor pasagerilor- TV-ul, la fel ca si tine de altfel.

Au diferite cereri in timpul imbarcarii

Sunt persoane care abia ce au pasit in avion si au diferite doleante: fie vor apa, o perna sau altceva de genul acesta, fie iti dau haina sa o pui pe umeras, fie iti spun sa nu-i trezesti in timpul servirii mesei si lista poate continua. Insotitorii de bord sunt extrem de ocupati in acele momente si nu au timpul necesar pentru a raspunde tuturor cererilor. Prioritatea intregului personal este de a realiza imbarcarea la timp pentru o decolare conform programului. 

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa.

Acum poti beneficia si de un curs 1 la 1, online sau fata in fata, zilnic, la cerere.

Participa la workshop-ul nostru pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne pe site sau pe pagina de Facebook.

Related posts