Scroll to top

Cerintele neobisnuite ale stewardeselor

cabin crew

In anunturile de recrutare pentru insotitori de bord se regasesc cateva cerinte comune: varsta minima de 18/21 de ani, cunoasterea limbii engleze la nivel avansat, detinerea diplomei de bacalaureat, sanatate perfecta si lipsa tatuajelor si a piercing-urilor. In prima faza, un asemenea anunt de angajare pare foarte simplu si accesibil unui numar larg de persoane. Totusi, companiile aeriene au si unele cerinte mai putin obisnuite. Viitorii insotitori de bord sunt informati de acestea fie chiar in anuntul de angajare, fie in ziua interviului.

Va invit sa descoperiti cerintele neobisnuite ale stewardeselor:

 • Emirates, Etihad, Qatar, Virgin Atlantic impun viitorilor insotitori de bord sa atinga pe varfuri, cu bratul intins, 210/212 cm. Regula se datoreaza inaltimii la care sunt situate compartimentele pentru depozitarea bagajelor si a echipamentelor de urgenta.┬á
 • Insotitorii de bord de la companiile din Brazilia au parte de training in jungla. Nici nu este de mirare tinand cont ca 60% din Amazon se afla pe teritorul brazilian.
 • Alaska Airlines impune candidatilor sa poata ridica in mod constant 25 pounds/11.5 kg. Intr-adevar, pe fiecare zbor, insotitorii de bord ridica containere care pot avea si 10-12 kg si imping cart-uri cu mancare/bauturi/duty free a caror greutate poate ajunge pana la 250 pounds/113 kg.
 • In training, insotitorii de bord invata cum sa utilizeze catuse. Acestea sunt de plastic, 16 bucati, valabile pe toate zborurile. In cazul in care un pasager devine un pericol pentru ceilalti din jur si pentru zborul in sine, cu permisiunea capitanului, insotitorii de bord ii pot pune catuse.
 • Stewardesele nu au voie sa-si vopseasca parul in culori care sunt foarte diferite de culoarea lor naturala. De asemenea, in companiile din Asia si Orient, suvitele nu sunt acceptate.
 • Emirates, Etihad, Qatar impun stewardeselor ca lungimea unghiilor sa nu fie mai mare de 0,5cm. De asemenea, numai anumite forme si nuante de lac de unghii sunt permise.

Alte cerinte neobisnuite sunt:

 • Jet Airways- India- este una dintre companiile care accepta numai candidati necasatoriti.
 • Desi in majoritatea companiilor aeriene nu exista limita de varsta, exista si exceptii, printre care Jet Airways- 27 de ani, Gulf Air- 30 de ani, Jazeera- 32 de ani.
 • Anumite companii aeriene recruteaza numai persoane de sex feminim, ca de exemplu Gulf Air.
 • Din ritualul de ingrijire personala a insotitorilor de bord American Airlines face parte eliminarea parului vizibil din urechi, nari si de sub brat.
 • Insotitoarele de bord China Southern Airlines trebuie sa aiba picioare frumoase, nu in forma de X sau O.
 • Toate companiile aeriene cer ca insotitorii de bord sa poata inota. Anumite companii sunt chiar mai stricte, mentionand ca insotitorii de bord sa poata inota 25 m. Ca in cazul Easyjet.
 • Insotitorii de bord din China trec printr-un training dificil, care implica supravietuirea in conditii extreme. Totodata, ei trebuie sa stie cum sa ridice obiecte grele pe un teren accidentat si sa acorde primul ajutor in salbaticie, tratand probleme medicale deosebite, precum degeraturile.

Meseria de stewardesa este, fara indoiala, o meserie, pe cat de frumoasa, pe atat de plina de reguli, multe dintre ele dificile.

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa. Cursul, cu o durata de 9 ore, este structurat in asa fel incat sa te familiarizeze cu intregul proces de recrutare a insotitorilor de bord si meseria de stewardesa. 

Daca doresti o pregatire numai pentru tine, alege Cursul de pregatire privat Interviul pentru stewardesa. Cursul dureaza 3 ore si are loc online sau fata in fata, ora si data fiind alese de comun acord.

Participa la workshop-ul Secretele meseriei de stewardesa pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne pe office@flightattendant.eu sau pe pagina de Facebook.

Related posts