Scroll to top

Categoriile de stewardese

Categoriile de stewardeseMajoritatea oamenilor se gandesc ca pe un zbor exista insotitorii de bord si seful de cabina (si, bineinteles, capitanii). Atat. Da si nu. In cadrul companiilor low cost sau pe cursele scurte exista,intr-adevar, numai aceste categorii. In cazul companiilor mari, de renume, interesate sa ofere un serviciu cat mai personalizat pasagerilor in functie de clasa in care calatoresc sau pe zborurile lungi si foarte lungi, situatia devine mai complexa. Pentru a ilustra mai bine toate categoriile de stewardese am luat ca exemplu Etihad Airways. In misiunea lor de a oferi servicii la cele mai inalte standarde la bordul avioanelor, Etihad a creat cele mai multe categorii de flight attendant. In afara ultimei categorii, celelalte se intalnesc si la alte companii aeriene atat din Europa, cat si din Asia si Orientul Mijlociu, sub aceasi denumire sau altele.

Haideti sa le exploram impreuna:

  • cabin crew in economy class, business class si first class. In categoria insotitorilor de bord din clasa economy, a fost creata si pozitia de inflight nanny. Asa cum reiese si din titlul, aceasta stewardesa este cea care acorda mai multa atentie familiilor cu copii, distribuie celor mici cateva atentii din partea companiei si are un extra training facut in care a invatat cateva deprinderi pentru o mai buna interactiune cu copiii.
  • Cabin Senior– sef in economy class si sef de avion pe avioanele din clasa A320
  • Cabin Manager– sef de avion pe avioanele de tip Boeing si celelalte avioane Airbus, cu exceptia celor din clasa A320
  • Food&Beverage Manager– responsabil/a cu respectarea standardelor in clasa business
  • Inflight Chef– prepara mancarea pasagerilor din first class si ajuta la servirea acestora alaturi de un alt cabin crew
  • The butler -majordonul- se ocupa exclusiv de pasagerii din The Residence, singurul apartament- cu dormitor, living si baie- existent la bordul unei companii aeriene comerciale.

Observati, asadar, ca diferentierea insotitorilor de bord in cadrul unei companii aeriene este mult mai complexa decat v-ati fi putut gandi. Training-ul initial al fiecarui insotitor de bord este de aproximativ 2 luni. Ulterior, insotitorii de bord au parte de alte training-uri, in functie de cabina/pozitia pe care se afla. Training-urile variaza intre 3-14 zile si dureaza 9 ore/zilnic.

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa.

Acum poti beneficia si de un curs 1 la 1, online sau fata in fata, zilnic, la cerere.

Participa la workshop-ul nostru pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne pe site sau pe pagina de Facebook.

Related posts