Scroll to top

Calitatile unei stewardese de nota 10

stewardese in aeroportIn anunturile se recrutare ale companiilor aeriene  sunt mentionate o serie de calitati precum profesionalism, empatie, abilitatea de a face fata situatiilor stresante, flexibilitate, atitudine pozitiva, atentie la detalii si abilitati de comunicare excelente. De-a lungul celor 6 ani in care am fost insotitoare de bord, am observat si alte cateva calitati care te ajuta sa ai parte de zboruri cat mai frumoase, in care pasagerii iti strang mana si-ti multumesc pentru zbor inainte de a parasi avionul, iar colegii isi doresc sa mai zboare cu tine.

Fii un bun ascultator

Indiferent daca esti sau nu de acord cu ceea ce-ti spune un pasager suparat sau scuzele oferite de o colega/ un coleg care nu si-a facut treaba, asculta pentru a intelege exact contextul si viziunea persoanei respective. Abia dupa ce ai toate informatiile, expune-ti parerea. Pe de alta parte, atunci cand ti se furnizeaza informatii despre zbor de catre un alt coleg, capitan sau alte persoane avizate, asculta- poti preveni astfel eventualele situatii neplacute sau conflicte.

Nu lua nimic personal

De multe ori, pasagerii vin deja suparati in avion din cauza unor probleme personale sau a unor probleme avute in aeroport. Daca tu crezi ca persoana respectiva are ceva personal cu tine, conflictul are sanse minime sa se aplaneze. Acelasi lucru este valabil si in cazul colegilor sau a oricarei persoane cu care vii in contact.

Spirit de echipa

Pe orice zbor, echipa face diferenta. Ajuta-ti colegii, respecta-ti liderii, fa-ti treaba asa cum trebuie  si nu incerca sa dovedesti nimanui ca esti superior. In cazul unei situatii de urgenta, ai nevoie de ceilalti pentru a supravietui, dar si pentru a-i ajuta pe pasagerii sa ramana teferi.

Renunta la a avea asteptari mari

Fii constient ca oamenii sunt diferiti, mai ales ca ai de-a face cu oameni din  toate categoriile sociale, din culturi extrem de diferite, cu un potential mai mare sau mai redus. Ceea ce ti se pare normal si corect, poate fi lipsit de importanta sau total necunoscut altei persoane. Un gest care arata prietenia in tara ta, poate fi un semn de insulta in alta tara.

Zambeste si cere-ti scuze

Orice om apreciaza un zambet, dar nu oricine este capabil sa-l ofere. In orice situatie conflictuala, zambetul te poate salva. Recunoaste-ti greselile si invata din ele.

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa.

Acum poti beneficia si de un curs 1 la 1, online sau fata in fata, zilnic, la cerere.

Participa la workshop-ul nostru pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne pe site sau pe pagina de Facebook.

Related posts