Scroll to top

Atractii turistice din Abu Dhabi- partea I

ABU DHABI UAE

Abu Dhabi a fost a doua mea casa pentru 6 ani. In aceasta perioada am descoperit toate locurile din acest emirat: de la cafenelele din coltul strazii- cafeteria– cu cel mai ieftin si faimos ceai din zona- karak tea– si cele mai gustoase fresh-uri de fructe- pana la restaurantele din hotelurile de 5* cu specific din toate colturile lumii, de la inotatul pe plaja publica din centrul orasului pana la rasfat total in superbul resort Zaya Nurai Island, de la plimbarea cu skyjet-ul pe langa Cornishe pana la zborurile cu parapanta din Al Wathba, de la plimbarile pe jos prin diferite zone din oras pana la alergari la Yas Marina Circuit, de la targurile de camile din desert pana la concerte de colinde din luxosul Emirates Palace; nu am ratat nimic. Fiecare experienta este vie in inima si in mintea mea si sunt recunoscatoare pentru ea.

Abu Dhabi are cateva obiective faimoase care sunt vizitate zilnic de oameni din intreaga lume- Emirates Palace, moschea Sheikh Zayed, parcul de distractii Ferrari World Abu Dhabi, Yas Waterworld, muzeul Luvru. Desi nu are atat de multi zgarie nori si nu este promovat atat de intens ca Dubai-ul, este o destinatie care merita descoperita. Sunt multe alte locuri pe care le puteti vedea sau experiente de care puteti avea parte aici. Acesta este primul articol dintr-o serie de cateva articole despre experientele mele din Abu Dhabi in locuri mai putin vizitate de majoritatea turistilor, dar care va pot umple sufletul de bucurie.

Zaya Nurai Island

Insulele Maldive in Emirate. Asa descriu eu Zaya Nurai Island situata la 15 minute cu vaporasul de Abu Dhabi. Constructiile moderne ale resortului, insula cu foarte multa verdeta, flori si palmieri, cu nisip alb, foarte fin, infinitul albastru al apei, infinity-pool, linistea absoluta intrerupta din cand in cand de pescarusi, personalul extrem de amabil fac din aceasta locatie un colt de rai.

zaya nurai        zaya nurai

 

Formula Rossa in Ferrari World

Ferrari World Abu Dhabi este primul parc thematic Ferrari din lume unde se afla cel mai rapid roller coaster din lume, avand o viteza de 240km/h. Am vizitat parcul de cateva ori, dar numai prima data am avut curajul sa ma sui in acest roller coaster. O experienta inedita in care pentru 2-3 secunde am simtit ca nu mai respir si cand mi-am revenit in fire, cursa se si terminase. (durata cursei este de 1minut si 32 de secunde)

 

Ferrari World          Ferrari World

 

Cappuccino cu foita de aur la Emirates Palace

Emirates Palace, una dintre constructiile emblematice din Abu Dhabi, impresioneaza prin opulenta si bogatia sa. Gradinile luxuriante, locatia- de a lungul Golfului Persic, cele 1002 candelabre, decoratiunile din aur, perle si cristaluri din interior, cele 2 carpete de perete- realizate manuale si evidentiind chiar palatul, fiecare cantarind 1 tona, te fac sa te simti intr-o locatie din O mie si una de nopti. Ceea ce putini stiu este ca in cafeneaua din lobby se pot servi cappuccino, inghetata si prajiturI cu foita de aur. Ingredientele de cea mai buna calitate, precum si foita de aur fac din acestea adevarate delicatese culinare.

 

Emirates Palace

 

 Arabian Nights Village

Situat in mijlocul desertului, Arabian Nights Village te introduce intr-o lume de vis in care traditiile si modul de viata ale beduinilor se imbina perfect cu elementele moderne ale zilelor noastre. Puteti opta pentru cazare in oricare dintre cele  4 tipuri diferite de camere, decorate cu elemente din cultura araba, iar cina traditionala se serveste pe acordurile muzicii instrumentului tradional-oud. Piscina din care am admirat un apus superb peste dunele rosiatice si ulterior cerul albastru plin de la stele (care are un farmec aparte in linistea desertului), dar si activitatile din timpul zilei au facut sejurul meu la Arabian Nights Village absolut memorabil.

 

Arabian Nights Village              Arabian Nights Village

 

To be continued…

“Don’t tell me how educated you are, tell me how much you travelled”. The Prophet Mohamed

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa.

Acum poti beneficia si de un curs 1 la 1, online sau fata in fata, zilnic, la cerere.

Participa la workshop-ul nostru pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne pe site sau pe pagina de Facebook.

Related posts