Scroll to top

Al Ain- oaza de verdeata a Emiratelor

Al Ain road

La numai 1 ora si 20 de minute de mers cu masina din Abu Dhabi, la 1 ora si 35 de minute de aeroportul din Dubai si la aproximativ 2 ore de mers cu autobuzul din oricare din cele 2 Emirate, se afla Al Ain, oaza de verdeata si liniste a Emiratelor.

Catalogat ca UNESCO World Heritage Site, Al Ain ofera fiecarui vizitator o amintire memorabila. “Orasul gradina”, renumit pentru intinsele zone verzi, oazele luxuriante, bulevardele mărginite de copaci, forturile foarte vechi, a devenit o importanta destinatie turistica atat pentru locuitorii din Emirate, cat si pentru vizitatorii din intreaga lume.

Momentele petrecute in Al Ain vor intrece asteptarile tale indiferent de activitatea aleasa: shopping in celebrele souq-uri unde poti gasi obiecte traditionale la preturi mult mai accesibile decat in Dubai sau Abu Dhabi, bijuterii superbe din aur, mirodenii si mancare delicioasa, participarea la un concert de muzica clasica, vizitarea unui fort pentru a te familiariza mai mult cu interesanta cultura araba, petrecerea catorva ore in minunata gradina zoologica, admirand numeroasele specii de animale, reptile, pasari sau facand safari, relaxarea in celebrele oaze unde timpul pare ca sta in loc, iar natura ti se dezvaluie in toata splendoarea ei, admirarea apusului de pe varful muntelui Jebeel Hafeet.

Va recomand tuturor o excursie, chiar si de o zi in acest oras, mai ales celor care considera ca in Emirate vezi numai zgarie nori si desert. Si apropo, desertul de la intrarea in Al Ain dinspre Abu Dhabi are o culoare mai rosiatica decat cel din Dubai sau Abu Dhabi. 

Cateva dintre cele mai emblematice locuri din Al Ain sunt:

AL AIN ZOO

Cea mai mare si cea mai faimoasa gradina zoologica din regiune, unde exista si o expozitie de reptile, inclusiv crocodili, o expozitie de pasari exotice, rinoceri, lei, tigri si multe alte animale. Atractiile principale sunt hranitul girafelor si cea mai larga zona de safari creata de om- 217 hectare- unde se padmira peste 250 de specii de animale din Africa si tarile arabe.

 

al ain zoo     zoo abu dhabi       zoo in al ain

 

AL AIN OASIS

Fiind pe lista Unesco din 2011, acest loc minunat se intinde pe aproximatov 1200 hectare si are peste 100 de varietati de vegetatie. Locatia impresioneaza prin sistemul traditional de irigatie, “falaj”, canale sapate in pamant prin care circula apa extrasa, din retelele de apa supra sau subterane, foarte bine dezvoltat.

 

al ain oasis

JEBEL HAFEET

Situat la 1240 metri, Jebel Hafeet este a doilea cel mai inalt varf din Emirate. Drumul pana la varf este considerat unul dintre cele mai frumoase din lume. O data ajuns in varf, te poti bucuri de o minunata priveliste asupra orasului Al Ain si a granitei cu Oman.

 

JEBEL HAFEET   JEBEL HAFEET sunset     JEBEL HAFEET al ain

 

SOUQ AL QATTARA

Locul ideal de unde poti achiziona produse traditionale in fiecare joi, vineri si sambata, din luna octombrie pana in mai. In aceeasi locatie se afla si Fortul Al Qattara unde au loc concerte, expozitii, workshop-uri.

 

SOUQ AL QATTARA

 

WADI ADVENTURE

Situat la baza Jebel Hafeet este primul parc de distractie creat de om in care se pot practica rafting si kayak pe 3 canele. Parcul are si alte atractii, precum zip line de 200 de metri, o zona unde poti practica surf si un perete vertical pentru catarare. 

 

WADI ADVENTURE   WADI ADVENTURE al ain  WADI ADVENTURE

 

“Don’t tell me how educated you are, tell me how much you travelled”. The Prophet Mohamed

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa.

Acum poti beneficia si de un curs 1 la 1, online sau fata in fata, zilnic, la cerere.

Participa la workshop-ul nostru pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne pe site sau pe pagina de Facebook.

Related posts