Scroll to top

Actiunile deranjate ale stewardeselor

imbarcare in avion

Anumite lucruri pe care insotitorii de bord trebuie sa le faca pentru siguranta  pasagerilor si a zborului sunt considerate “enervante” de catre anumiti pasageri, indiferent de numarul de calatorii cu avionul pe care le-au facut de-a lungul vietii. Am listat mai jos numai 5 dintre actiunile deranjate ale stewardeselor, cele care starnesc cele mai multe reactii de surprindere sau enervare din partea calatorilor.

Iata care sunt:

Iti verifica cartea de imbarcare la urcarea in avion

Motivul principal pentru care fac aceasta verificare este pentru a evita imbarcarea ta pe un zbor gresit- destinatia poate fi alta decat cea dorita sau data/ numarul zborului tau este gresit. Desi pare incredibil pentru ca pana in acel moment cartea de imbarcare ti-a mai fost verificata de cateva ori, se intampla ca un pasager sa fie in avionul gresit. Sa nu uitam ca toti suntem…oameni.

Pe de alta parte, cartea de imbarcare poate oferi informatii suplimentare despre tine pe care insotitorii de zbor trebuie sa le cunoasca- de exemplu, daca esti VIP, membru al programului de fidelitate al companiei respective sau daca ai nevoie de asistenta speciala dupa sosirea la destinatie- de exemplu, ai nevoie de scaun cu rotile pentru a te deplasa dupa coborarea din avion.

 

Nu iti dau voie sa mergi la toaleta cand semnul de cuplare a centurii de siguranta este aprins

Asa cum in masina ar trebui sa mentii centura de siguranta cuplata, tot asa ar trebui sa faci si in avion. Turbulentele pot aparea in orice moment. Cand semnalul de cuplare al centurii este aprins inseamna ca fie sunt asteptate turbulente fie ca avionul se pregateste de decolare/ aterizare, momente extrem de importante cand locul tau este pe scaun, cu centura cuplata, nu in toaleta. Siguranta pasagerilor este totdeauna prioritara.

 

Iti repeta sa-ti cuplezi centura, sa-ti inchizi telefonul, sa ai scaunul drept pentru aterizare/ decolare

Societatea are regulile ei, orice companie, orice grup are anumite reguli. Asa si companiile aeriene au reguli- pentru siguranta ta, a celor din jur si a insotitorilor de bord. Acestia din urma nu le repeta pentru a te indispune, ci pentru a evita anumite incidente sau chiar accidentarea ta sau a celor din jur. Pe de alta parte, pot si sanctionati de catre superiorii lor daca tu nu respecti aceste reguli.

 

Iti cer sa-ti identifici bagajul cand un alt pasager din jurul tau iese din avion

Cand un pasager solicita iesirea din avion, pentru a fi siguri ca acel individ nu a lasat un obiect suspicios/ periculos in avion, cabin crew sunt obligati sa verifice locul acestuia. Aceasta actiune implica si identificarea bagajelor din zona locului respectiv. Asa ca data viitoare cand un flight attendant te intreaba daca bagajul iti apartine, fii amabil si raspunde-i.

 

Nu te mai servesc cu bautura cand incepe aterizarea

In momentul inceperii aterizarii, toate carturile trebuie sa fie inchise, iar cele cu bautura vor avea lacatul pus. Intreaga cabina este pregatita pentru aterizare. Sunt multe atributii pe care cabin crew le au in acele momente, iar servirea pasagerilor cu bautura sau mancare nu mai este posibila si din lipsa timpului.

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa.

Acum poti beneficia si de un curs 1 la 1, online sau fata in fata, zilnic, la cerere.

Participa la workshop-ul nostru pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne pe site sau pe pagina de Facebook.

Related posts