Scroll to top

Atractii turistice din Abu Dhabi- partea a-III-a

desert safari

Am ajuns si la partea a treia a prezentarii locurilor/ experientelor mai putin cunoscute din Abu Dhabi. Sper ca macar una dintre recomandarile mele sa fie pe lista voastra cand va veti afla in Emirate/ Abu Dhabi.

Sheikh Zayed Heritage Festival

Acest festival are loc in lunile decembrie-ianuarie in Al Watba, in cinstea lui Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, fondatorul Emiratelor Arabe Unite. Prin acest festival se promoveaza patrimoniul cultural al acestei tari, traditiile, mancarea traditionala, dar si diversitatea natiilor care locuiesc in Emirate. Sunt create oaze in care se prezinta viata oamenilor din desert, de pe mare, din munti, dar si din zonele moderne ale Emiratelor. Vizitatorii au sansa de a vedea parcursul Emiratelor de la simplele oaze din desert la ceea ce exista astazi. Exista si o ‚Äúzona internationala‚ÄĚ unde tarile doritoare isi pot promova produsele traditionale sau pachete turistice in locurile frumoase pe care le au.

 

Sheikh Zayed Heritage Festival   Sheikh Zayed festival    abu dhabi heritage festival

 

Horse/Camel Racing Festival

In Abu Dhabi se organizeaza frecvent curse de camile/cai, festivaluri regionale sau internationale. O vizionare a oricarei curse de camile sau cai, mai ales ale celor organizate in desert, va fi cu siguranta un eveniment memorabil. Cursele sunt in general foarte de dimineata, in weekend. Eu am participat la cursa de camile de la Al Wathba Camel Race Track, iar cursa de cai urmarita a fost tot in desert, dar nu i-am retinut numele. (Am fost atat de acaparata de cursa in sine si de atmosfera minunata incat numele cursei sau al castigatorilor a fost nerelevant.)

 

Horse Racing Festival   Horse Racing    Horse  Racing abu dhabi

 

Red Bull Air Race

Aceasta competitie internationala are loc de 11 ani in Abu Dhabi. Pentru 2 zile, in zona Corniche (aceasta reprezinta plaja si bulevardul aferent, de 8 kilometri, situate in centrul orasului), cerul acestui emirat este brazdat de avioane si elicoptere care fac un show aviatic absolut senzational. Acestora li se adauga concurentii care sar cu parasuta sau parapanta. V-as recomanda ca atunci cand va planificati vacanta, sa verificati si data la care are loc acest eveniment pentru ca veti fi cu adevarat incantati.

 

Red Bull Air Race      Red Bull Air show      air show abu dhabi

 

UAE National Day

Emiatele Arabe Unite sunt formate din 7 emirate- Abu Dhabi, Dubai, Ras al Khaimah, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain si Fujairah. Pe 2 decembrie 1971 s-a realizat unirea a 6 dintre emirate, Ras al Khaimah alaturandu-se pe 10 februarie 1972. Omul care a pus bazele acestei uniuni fiind si presedintele Emiratelor pentru 33 de ani a fost Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, decedat in 2004. Datorita viziunii sale, a proiectelor lansate, dar si a iubirii fata de toti locuitorii din Emirate, Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan este figura emblematica a acestei tari. Portretul sau se afla in toate locatiile din oras, precum si in casele oamenilor, fie ei cetateni ai Emiratelor sau imigranti. La loc de cinste se afla si portrele conducatorilor actuali din Dubai si Abu Dhabi.

Cetatenii Emiratelor isi iubesc conducatorii, il adora pe Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, sunt mandri atat de cultura si traditiilor lor de beduni, dar si de locul pe care si l-au castigat pe harta lumii prin realizarile facute in cativa ani.

Cu aproximativ 1 luna inainte de ziua lor nationala, decoratiunile festive impodobesc fiecare emirat, multe dintre ele reprezentand cladiri emblematice din UAE, precum si numarul de ani de cand s-a facut unirea. (unele arata ca decoratiunile folosite in Europa in luna decembrie). Concertele speciale, festivalurile culturale, bucńÉtńÉriile tradi»õionale delicioase, ofertele de cumpńÉrńÉturi atractive, pachetele turistice exclusive marcheaza aceasta perioada premergatoare zilei nationale.

Elementul care diferentiaza aceasta zi nationala fata de cele din alte tari este decorarea masinilor, uneori totala, cu imagini ale liderilor Emiratelor, cu steagul, stema, cladirile emblematice din zona. Cetateni sau nu, oamenii participa la o parada a masinilor, mai mult sau mai putin decorate, care are loc in seara premergatoare sarbatorii. Claxoanele permanente, muzica traditionala, confetti, focurile de artificii, dansurile in mijlocul strazilor creeaza a atmosfera cu totul speciala. Dar ceea ce razbate din aceasta parada, care unora li se poate parea o ‚Äúnebunie‚ÄĚ, este bucuria oamenilor, mandria ca sunt cetateni ai Emiratelor sau doar ‚Äúadoptati‚ÄĚ de aceasta tara, iubirea pentru acest loc minunat. O adevarata dovada de dragoste de tara.

 

UAE National Day emirate zi nationala  UAE National Day abu dhabi

 

To be continued…

‚ÄúDon’t tell me how educated you are, tell me how much you travelled‚ÄĚ. The Prophet Mohamed

 

Make your dream come true!

Vino sa exersezi toate probele interviului si sa afli cum sa te prezinti in fata recrutorilor la Cursul pregatitor intensiv Interviul pentru stewardesa.

Acum poti beneficia si de un curs 1 la 1, online sau fata in fata, zilnic, la cerere.

Participa la workshop-ul nostru pentru a afla totul despre aceasta frumoasa meserie!

Contacteaza-ne pe site sau pe pagina de Facebook.

Related posts